top of page

Osuuskunta

Toolo-webcats5.png

Töölön Pyörää pyörittää osuuskunta nimeltä Osuuspyörä. Osuuskunta-ajatuksen taustalla on halu luoda itsellemme elanto ja omaehtoinen työpaikka, jossa työskentelemme tasa-arvoisina yhdessä.

 

Töölön Pyörä on ollut osuuskuntamme omistuksessa vuodesta 2015. Ennen oman pyöräliikkeen perustamista olemme työskennelleet ja keränneet osaamista muissa pyöräliikkeissä sekä pyöräpajoilla.

 

Töölön Pyörä on työntekijöidensä omistama, jolloin sisään tuleva raha menee suoraan työntekijöiden palkkoihin ja muihin liikkeemme pyörittämiseen liittyviin kuluihin. Emme kerrytä pääomaa pomoille tai pörssiyhtiöille.

 

Osuuskunnan jäseninä ja Töölön Pyörän työntekijöinä teemme yhdessä työtämme koskevat päätökset ja jaamme vallan sekä vastuun. Nykyään Töölön Pyörä työllistää sesonkikausina myös muutamia osuuskunnan ulkopuolisia kausityöntekijöitä.

 

Pyöräily kuuluu osuuskuntamme jäsenten arkeen ja juhlaan. Ennen kaikkea pyöräily on meille itsestäänselvyys, ja mahdollistaa näppärän ja edullisen liikkumisen kaupungissa. Toisaalta pyöräily tarjoaa monenlaisia tapoja huvitella ja viettää vapaa-aikaa. Kaikki osuuskuntamme jäsenet ovat innokkaita retkipyöräilijöitä: retkiä on tehty niin viereisiin kaupunginosiin, muualle Suomeen kuin Eurooppaan ja sen ulkopuolellekin. Lisäksi meitä voi tavata esimerkiksi maastopyöräilemässä ja kaikenlaisissa pyörätapahtumissa.

 

Työssämme meitä motivoi toive, että mahdollisimman moni löytää pyöräilystä ilon, helppouden ja rutiinin. Tätä voimme edistää tarjoamalla asiantuntevaa ystävällistä palvelua monenlaisille pyöräilijöille ja erilaisiin tarpeisiin.

luokkakuva_netti.png
bottom of page