top of page

Lähimatkailupaikkoja:
Talvi on vihdoin hellittänyt jäistä otettaan ja kevät on saapunut meitä lämmittämään. Vapaapäivien pyöräretket ovat upea tapa tutustua lähiseutuun ja nauttia raikkaasta ulkoilmasta. Tässä muutamia vinkkejä lähiseutupyöräretkille pääkaupunkiseudulla. Kaikki paikat ovat maksimissaan päivän pyöräilyn päässä, monet huomattavasti lähempänä.


Kyöpelinvuori ja Lemminkäisen temppeli


Bockin perheen Saagan mukaan Sipoon Gumbostrandissa sijaitsevan Kyöpelinvuoren alta löytyy sisäänkäynti myyttiseen "manalaan", Lemminkäisen temppeliin ja sitä ympäröivään Pohjaan, joka on koko Uuttamaata suurempi. Väitteitä ei ole pystytty todistamaan oikeiksi eikä vääriksi, mutta paikalla on kieltämättä hyvin mystinen aura! Eväshetki kallion laella herkistää aistisi varmasti mille vain valitsemallesi mytologiselle selitykselle!Villa Mehu


Taiteilija Elis Sinistön rakentama Villa Mehu on upea, mutta nykyään hieman surullisesti rappeutunut entinen vapaan elämän Tee-Se-Itse -paratiisi. Täältä saat varmasti inspiraatiota ja henkistä lämmikettä toisinaan kylmään ja kyyniseen maailmaamme!Stockmannin rauniot


Konkurssin partaalla oleva Stockmann ja sen perustanut suku on ollut ennenkin vaikeuksissa! Keskelle metsää suunniteltu mahtipontinen kartano jäi kesken sen rakennuttajien kuoltua aikansa koronavirukseen eli espanjantautiin. Nyt se on erikoinen raunio ja hauska picnic-paikka Kasavuoren ulkoilualueella.Vuosaarenhuippu


Vaikea uskoa, että kaatopaikasta on muodostunut yksi Helsingin seudun näteimmistä ja erikoisemmista kohteista! Vuosaarenhuippu on tosiaan jätteistä ja jätemaasta kasattu "vuori" ja hyvin hauska pyöräilykohde! Kivinen ja sorainen nousu huipulle soveltuu myös hyvin ylämäkiharjoitteluun ja vastaavasti lasku koettelee jarruja ja pyöränhallintaa. Ihan kapeimmilla renkailla saattaa joutua taluttamaan, mutta näkymä ylhäältä on sen arvoinen! Jos intoa riittää niin käy samalla Mustavuoressa ja Horisontissa!


Mustavuori


Vuosaaressa sijaitseva metsäalue tarjoaa paljon seikkailtavaa. Parhaimmillaan reitit ovat yli 30mm renkailla varustetuilla pyörillä, jotta tykkiteitä ja polkujakin pääsee hieman katsastamaan. Erikoisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi kallioon kaivettu luola ja sen viereinen palanut metsä. Luolan löytänee helpoiten online-kartan avulla tai tietävän näköisiltä ulkoilijoilta kyselemällä.

Horisontti


Vuosaaren sataman vieressä oleva näköalatasanne on vierailun arvoinen jo pelkästään sen erikoisen sijainnin takia. Reitti on mielenkiintoinen ja paikanpäältä on hauskat näkymät satamaan ja sen toimintaan. Tänne ei eksy vahingossa!


Storträsk (Sipoonkorven eteläpuolella)


Nätti pieni lampi jossa kaksi tulipaikkaa, polttopuita ja wc. Vegenakit mukaan! Suositeltua saapua tai lähteä erikoisreittiä etelän kautta helppoja ja leveitä polkuja pitkin.Lämmintä pysähdyspaikkaa kaipaaville tässä vielä mukavia kahviloita Itä-Helsingissä ja Sipoossa:


Karhusaaren sataman kauppa ja kahvio

Gumbostrandin Kioski Gumbo

Vartiokylän venekerhon sataman kahvila Meridian

Villa Ullas Kallvikinniemen juuressa469 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page